Ovidiu A. Hrin

Având un interes natural dezvoltat pentru typografie și forma literei, Ovidiu a studiat arta caligrafiei timp de 12 ani. Începând cu 2013 el a transformat această pasiune într-o cale de sine stătătoare, pregătind cursuri și workshop-uri de nivelurile începător și intermediar pentru caligrafi amatori de prin țară. Mai departe, acest interes arătat scrisului și formei literei atrage după sine diverse comisionări pentru explorările sale artistice în domeniul caligrafiei. Site-ul de față încearcă să onoreze acest aspect al căii sale.

"Caligrafia se studiază cu capul, se exersează cu corpul și se practică cu sufletul."

Activitate

Synopsismedia™

Studioul de design fondat și condus de Ovidiu Hrin


Typopassage™

Rețeaua de micro muzee dedicate designului grafic, pe care Ovidiu, împreună cu echipa studioului său, au inițiat-o în 2011.


Metabildung™

O bibliotecă însumând peste 1000 de cărți dedicate studiului designului grafic, typografiei și caligrafiei. Intenția pe termen lung a proiectului este de a pune bazele unei resurse deschise pentru studenții artelor grafice, designului și caligrafiei.


Arhiva Grafica™

O colecție de peste 800 de afișe și de efemeră grafică autohtonă și internațională. Ea este o completare firească a inițiativei Typopassage.